Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

VABILO: Svečana podelitev gasilskih činov

Gasilska zveza Slovenije (GZS) je zaupala svečani dogodek letošnje podelitve gasilskih činov Gasilski regiji Dolenjska, organizacijo pa Gasilski zvezi Trebnje (v tem mandatu predsedujoča regiji), ki ga bo skupaj z GZS izvedla v torek, 19. novembra 2019, ob 18. uri v Občini Mokronog-Trebelno, v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog.

Na prireditvi bo vodstvo GZS izročilo čin GASILSKI ČASTNIK 97 gasilkam in gasilcem, tokrat iz štirih gasilskih regij (od GZS pridobile koncesijo za organizacijo in izvedbo tečaja), ki so redno obiskovali 98-urni tečaj s pripravo in uspešnim zagovorom taktične naloge, uspešno opravili zaključni izpit iz teorije in enodnevni zaključni praktični izpit v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.

Tečaj za višjega gasilskega častnika poteka le v organizaciji GZS. Tako je v letošnjem letu po obsežnem in zahtevnem tečaju v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu in v Sežani od 30 tečajnikov uspešno zaključilo vse obveznosti 23 tečajnikov in tako pridobilo čin VIŠJI GASILSKI ČASTNIK.

V Mokronogu  bo 19. novembra 2019 nov čin prejelo 120 gasilk in gasilcev iz 14 (od 17) gasilskih regij v Sloveniji.

 

Med prejemniki iz trebanjske gasilske zveze bo tudi

6 novih gasilskih častnikov:  

Stanislav Bevec iz PGD Trebelno,

Andrej Avguštinčič, Blaž Rajar in Andrej Ulepič iz PGD Ponikve,

Mojca Kristan in Martin Vencelj iz PGD Trebnje.

1 višji gasilski častnik:

Janez Pečnik, PGD Selo pri Mirni

Oglejte si tudi