Logo MojaObčina.si

Šentrupert

DANES
30°C
16°C
JUTRI
32°C
17°C
2219

27. redna seja Občinskega sveta: Potrdili letošnje prejemnike priznanj, brez soglasja za direktorico ZD Trebnje

Na 27. redni seji je Občinski svet Občine Šentrupert potrdil predloge za prejemnike letošnjih občinskih priznanj, soglašal z imenovanjem direktorja Zavoda Dežela kozolcev in zavrnil imenovanje direktorice Zdravstvenega doma Trebnje.

Novi direktor Zavoda Dežela kozolcev je tako postal dosedanji vršilec dolžnosti Primož Primec, občinski svet po pregledu strokovnega mnenja o poteku postopka izbire direktorja ni dal soglasja k imenovanju direktorice Zdravstvenega doma Trebnje, je pa soglašal s predlogi za podelitev občinskih priznanj – novi častni občan bo Anton Rugelj, priznanje pa bo prejel Viktor Uhan.

»V letu, ko Občina Šentrupert praznuje 15. obletnico ustanovitve, smo pripravili zanimiv in zelo bogat program prireditev ob občinskem prazniku. Začeli bomo z zgodovinskim dogodkom 27. maja – odprtjem prve zdravstvene ambulante v Šentrupertu. Osrednja prireditev bo na praznični 2. junij, ko bodo podeljena občinska priznanja, zapel pa bo tudi Slovenski oktet. Praznovanje bomo po več kot 20 dogodkih za vse generacije in okuse zaključili sredi poletja z gasilsko veselico ob 90-letnici PGD Sv. Rok. Po dveh koronskih letih bo spet več priložnosti za druženje, zato se že veselim prireditev in srečanj z občani in drugimi obiskovalci,« pravi župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec.

Ostali sklepi:

Občinski svet je včeraj med drugim sprejel Odlok o sofinanciranju letnega programa športa in Pravilnik o sofinanciranju javnih kulturnih programov in kulturnih projektov s področja ljubiteljske dejavnosti ter Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka, v svet javnega zavoda Zdravstveni dom Trebnje je kot predstavnico občine imenoval zdravnico Anico Kurent, zavrnil je izstop iz ustanoviteljstva javnega zavoda CIK Trebnje, sprejel pa je tudi sklep o naročilu projektne naloge za ureditev zunanjih prostorov pri Osnovni šoli dr. Pavla Lunačka Šentrupert.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi