Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Med mladimi gledališčniki tudi gabrski otroci

V Mokronogu so po kar štirih letih premora vnovič gostili mlade gledališčnike Temeniške in Mirnske doline, ki so se zbrali na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin, nad katerim bdi trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Med drugim se je predstavila tudi gledališka skupina OŠ Velki Gaber.

Na tokratnem srečanju so se predstavile štiri gledališke skupine iz občin Trebnje, Šentrupert in Mokronog-Trebelno. Prvi so na oder stopili najmlajši – skupina Sovice Vrtca Mokronožci (OŠ Mokronog). Predstavili so se z ljudsko pravljico Medved išče pestunjo, na nastop sta jih pripravili mentorici Tjaša Dobnik in Andreja Oštir. S koroško ljudsko pravljico Mojca Pokrajculja so predstavili še šentrupertski predšolski otroci, in sicer skupina Pavi Vrtca Čebelica (OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert). Nad mladimi gledališčniki sta bdeli Alja Golob in Andreja Pečjak.

Gledališka skupina Osnovne šole Veliki Gaber je na oder postavila predstavo z naslovom Zverjasec izpod peresa Julije Donaldson. Predstavo je za na oder priredila mentorica Justina Zupančič. Zupančičeva je sicer tako gledališke kot tudi otroške lutkovne predstave snovala desetletja, njene predstave so pogosto segle po državnem vrhu. Ob njenem odhodu v pokoj so se ji ob tej priložnosti še posebej zahvalili. »Justi hvala za tvoje delo. Zagotovo nisi oseba, ki zgolj hodi v službo, ampak si svoje delo opravljala kot poslanstvo in posejala dragoceno seme domišljije in strast do gledaliških desk mlademu rodu, hkrati pa je tvoja dediščina tudi to, da si gledališko dejavnost predala novi mentorici, ki bo nadaljevala tvoje delo,« so dejali.

Konec letošnjega območnega srečanja pa je bil v znamenju speče lepotice, bolj znane kot Trnuljčica. Z njo so se predstavili učenke in učenci Podružnične šole Trebelno (OŠ Mokronog), ki jih je na nastop pripravila mentorica Janja Cajner. Podružnična šola je sicer poznana po tem, da v gledaliških predstavah sodelujejo prav vsi učenci, ki jo obiskujejo, letos jih je bilo na odru 58.

Mlade gledališčnike je v Mokronogu pozdravil domači župan mag. Franc Glušič, tokratno območno srečanje pa je strokovno spremljal dramski in filmski igralec Gašper Jarni, ki je ob koncu mentoricam otroških gledaliških skupin podal smernice in napotke za nadaljnje delo.

Letošnje območno srečanje so omogočili JSKD ter občine Mokronog-Trebelno, Trebnje in Šentrupert.

 

Besedilo: Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

Foto: Studio PraprotKa

Oglejte si tudi