Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Besede so jih povezale četrtič

Na Trebelnem so se sredi septembra četrtič zapored srečali literati in literatke, ki delujejo na območju občin Mirna, Mokronog-Trebelno, Šentrupert in Trebnje. Gre za območno srečanje literatov Mirnske in Temeniške doline, poimenovano Besede povezujejo, ki ga pripravlja trebanjska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD). 

Na tokratni natečaj, ki je bil namenjen avtorjem, starejšim od 15 let, ki delujejo na območju občin Mirnske in Temeniške doline, se je odzvalo 11 literatov in literatk. Sodelovali so: Tilka Gorenc (Šentrupert), Ivanka Jevnikar (Mokronog), Vida Kačičnik (Mokronog), Magda Kastelic Hočevar (Žužemberk), Ivan Korponai (Veliki Gaber), Marija Kos (Mokronog), Sara Krnc (Šentrupert), Duška Lah Peček (Mokronog), Gordana Lalić (Dobrnič) Stane Peček (Mokronog) in Nataša Zaletelj (Trebnje). 

Letos so štirje literati sodelovali s proznimi deli, šest literatov s poezijo, ena literatka pa je prijavila tako prozno delo kot tudi poezijo. Prispela dela je tudi letos pregledal strokovni spremljevalec območnega srečanja, mentor in urednik prof. Ivan Gregorčič. Udeleženci območnega srečanja so se na literarni delavnici, ki se je odvijala v Večnamenskem domu na Trebelnem, z mentorjem pogovorili o prijavljenih delih. 

Na trebanjskem JSKD medtem snujejo še literarni zbornik, v katerem bodo objavljena izbrana dela zadnjih treh območnih srečanj.

Oglejte si tudi