Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Občinska čistilna akcija 2023

V soboto, 25. marca 2023 je v občini Šentrupert potekala občinska čistilna akcija. Udeležili so se je posamezna društva in posamezniki, ki so očistili dele občine. Deloma bo akcija potekala še meseca aprila, po posameznih lokacijah.

Ker je bilo slabo vreme, so se določene aktivnosti izvajale skozi cel vikend. 

Iz Zabukovja so nam sporočili, da se je nabralo kar nekaj odpadkov. Predvsem so bili to lončki, plastenke in pločevinke in pa nekaj manjših kosovnih odpadkov. Okolica ob lokalni cesti od Sotle do Gornjega Zabukovja je spet neonesnažena.

»Nikoli ne dvomi, da majhna skupina razumnih, predanih prebivalcev lahko spremeni svet,« je izjavila antropologinja Margaret Mead. S temi mislimi se je akciji pridružila tudi naša OŠ. Verjamejo v moč skupnosti, še posebej, ko gre za skrb za čisto okolje. Zato so se z veseljem pridružili občinski očiščevalni akciji in pobrali smeti okoli šole, po Šentrupertu ter okolici. Kljub temu, da je količina v naravo odvrženih odpadkov za odtenek manjša kot v preteklosti, polne vreče pobranih smeti povedo svoje.

 

Učenci so se akcije lotili z veliko dobre volje in odgovornosti za zdravo okolje ter na koncu ugotovili, da so naredili izjemno dobro delo – zase in za skupnost.

HVALA!

Oglejte si tudi