Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Namenu predali komunalno opremljeno Obrtno podjetniško cono Šentrupert

Župan Andrej Martin Kostelec, direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič ter predstavniki podjetij Koščak Šentrupert in TIMS Lovše so včeraj prerezali trak komunalno opremljene Obrtno podjetniške cone Šentrupert.

OPC Šentrupert leži na jugovzhodnem delu naselja Šentrupert, pod Farovškim hribom in med reko Bistrica. Velika je 2,1 ha, v njej pa že stojita hali podjetij Koščak Šentrupert in TIMS Lovše.

»Gradnja ceste proti obrtni coni se je začela že leta 2011 v makadamski obliki, kar pomeni da jo danes po desetletju uradno zaključujemo s svežim asfaltom. Vesel sem, da smo načrtovano komunalno opremljanje uspešno udejanili. Še posebno mostu čez Bistrico v širini deset metrov. Prva faza severne obvoznice je tako zaključena. Z naložbo smo izboljšali pogoje za delovanje obstoječih podjetij. Veselim pa se novih investitorjev, ki bodo prepoznali svojo poslovno priložnost v naši občini,« pravi župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec.
(- pripeta tonska izjava A. M. Kostelca)

Naložba je bila ocenjena na 950 tisoč evrov, s skoraj 585 tisoč evri pa jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, dodatnih del s pločnikom vred je bilo za dobrih 100 tisoč evrov.

V sklopu naložbe, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, so od sredine decembra 2020 do konca maja 2021 uredili 621 m ceste do OPC Šentrupert od lokalne ceste do mostu čez potok Bistrica, na levi strani cestišča so postavili dve kamniti zložbi (6,10 m in 4,40 m visoke), uredili so odvodnjavanje, javno razsvetljavo in izgradili most čez potok Bistrica, ki je povezava med OPC Šentrupert in severnim delom naselja. V prihodnje želijo nanj navezati t. i. severno obvoznico, s katero bodo razbremenili tovorni promet v centru kraja.

Na včerajšnjem odprtju sta zbrane nagovorila župan Andrej Martin Kostelec in direktor Razvojnega centra Franci Bratkovič, v imenu upokojenih obrtnikov se je občini in županu za uresničitev naložbe zahvalil Peter Kurent, cono pa je blagoslovil domači župnik Jakob Trček. Nastopil je še Občinski pihalni orkester Trebnje in z njim Trebanjske mažorete, čez novi most pa so se prvi slovesno zapeljali lastniki starodobnih traktorjev, ki delujejo v okviru Etno družabnega društva Draga pri Šentrupertu.

Foto: PEP

Oglejte si tudi