Logo MojaObčina.si

Šentrupert

DANES
14°C
-2°C
JUTRI
17°C
0°C

SVEČANOST IN TOVARIŠKO SREČANJE NA DEBENCU

1026

Združenje borcev za vrednote NOB Trebnje, Občinska organizacija združenja borcev za vrednote NOB Mirna organiziramo v  soboto, 1. 7. 2017, ob 11. uri  pri Koči na Debencu tovariško srečanje  članov in simpatizerjev Združena borcev za vrednote NOB Mirnske in Temeniške doline kot tudi Dolenjske in Bele krajine.

 

V okviru srečanja bo izveden krajši kulturni program. Srečanje bo posvečeno tudi 76. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte (OF) in spominu na dogodke med NOB na Mirni. Na srečanje vabljeni tudi učenci osnovnih šol Mirnske in Temeniške doline ter njihovi starši. Nastopali bodo učenci Osnovne šole Mirna, MePZ DU Mirna ter člani ZB za vrednote NOB Trebnje. Program bo povezoval Zoran REMIC.

 

Na prireditvenem prostoru bodo  postrojeni tudi člani Gorjanske čete, Duletove čete, Novomeške čete in tudi člani Slobodanove čete, ki tvorijo spominsko formacijo 1. Dolenjskega bataljona.

 

Organiziran bo tudi pohod z zbornim mestom ob 08.30 uri pri Gostilni Bukovec na Mirni.

 

Skozi zgodovino nas bo popeljal župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.   

 

V sklopu prireditve bodo podeljena tudi priznanja ZZB za vrednote NOB Slovenije in ZB za vrednote NOB Trebnje, novim članom pa bodo podeljene tudi izkaznice.  

 

 

                                                                                   ZB za vrednote NOB Trebnje

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!