Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

ODLIČNA DELAVNICA OBETA DIGITALNO TRANSFORMACIJO PODJETIJ DRAVINJSKE DOLINE

Udeleženci delavnice, ki je potekala v torek 4.decembra in je bila pod okriljem Dravinjskega poslovnega kluba izvedena v Christianini sobi Dvorca Trebnik, so aktivno sodelovali pri Oblikovanju strategije DPK - Digitalna transformacija podjetij Dravinjske doline.

V prvem delu delavnice so udeleženci z velikim zanimanjem prisluhnili predstavitvam digitalnih rešitev z implementacijo v praksi v podjetjih Inkolteh d.o.o. in Mteh d. o.o., podjetij za projektiranje in izvedbo digitalnih rešitev proizvodnih enot industrije 4.0 - vitka proizvodnja, ki je podprta z rešitvami na področju robotike in IT nadzornimi tehnologijami ter podjetih Pol. Ob sodelovanju vseh prisotnih, so izmenjali izkušnje in videnja, kako razumejo digitalizacijo znotraj svojih podjetij ter se soočili z dejanskim stanjem in izzivi v prihodnosti. 

Posebej koristne so bile informacije predstavnice Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Nene Dokuzov, ki je predstavila ključna izhodišča programa financiranja ministrstva za leto 2019 za področje digitalizacije in pohvalila, da se s pripravo lokalne strategije dotikamo povsem identičnih področij, ki jih nacionalna strategija povzema.  

Ob koncu pa so udeleženci s sklepi delavnice zasnovali Akcijski načrt - Kako postati referenčna digitalna dolina EU.  

Oglejte si tudi