Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Voden pohod po delu Keltske poti in predstavitev motoričnih igral v Ceršaku

PREŽIVIMO SOBOTO MALO DRUGAČE

POT NAS BO POPELJALA NA ZANIMIV POHOD  - ZA MLADE IN STAREJŠE, ZA VSE GENERACIJE

VODEN POHOD PO DELU KELTSKE POTI IN PREDSTAVITEV MOTORIČNIH IGRAL V CERŠAKU PRI KARAVLI S KONČNIM POSTANKOM NA KMETIJI FERK V CERŠAKU

V soboto, 18. 9. 2021

Zbirališče: ob 9.30 pred Občino Šentilj oz. ob 10.00 pri skavtskem centru v gozdu Bold

Izpred Občine Šentilj se bomo odpravili peš do skavtskega centra v gozdu Bold, kjer se nam bodo pridružili še drugi pohodniki. Pot bomo nadaljevali po gozdnih poteh Bolda, po območju keltske poti.
Ali ste vedeli, da je bilo to območje pred mnogimi leti naseljeno?
Keltska pot skozi gozd Bold je polna zgodovine, ponuja nam vpogled v življenja naših prednikov. Najmlajšim bo na zanimiv in igriv način predstavljeno življenje takratnih prebivalcev v gozdu, hkrati se bodo lahko preizkusili v gozdnih igrah.  Pot nas bo tudi vodila po zdravilni poti, obogateni z energijami. S seboj bomo imeli radiostezijske instrumente, s katerimi bomo lahko premerili blagodejna mesta moči.

Šli po na novo urejeni pohodniški poti do "karavle" Ceršak, kjer bomo imeli krajši postanek pri motoričnih igralih za naše najmlajše.

Skupaj se bomo nato odpravili do končne točke, kmetije Ferk v Ceršaku, kjer nas bodo čakale številne popestritve:

  • predstavitev čutne poti,
  • možnost jahanja s poniji,
  • indijanski šotor 
  • in še nekaj presenečenj.

PRIDRUŽITE SE NAM IN PREŽIVITE SOBOTO MALO DRUGAČE! Pohod bo izveden v skladu s trenutno veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ, z namenom preprečitve širjenja koronavirusa SARS – Cov-2.

Oglejte si tudi