Logo MojaObčina.si

Šentilj

JUTRI
-1°C
-2°C
ČE.
1°C
-2°C
Deli
1689

Umetniška akcija "Murali, za Muro gre!"

Med 11. in 13. majem bodo umetniki opozorili na pomen ohranjanja neokrnjene narave reke Mure 


Sladki Vrh, Gornja Radgona, Radenci
 – Muzej norosti, Trate v okviru kampanje Rešimo Muro!, skupaj z umetnico Sašo Bezjak, organizira umetniško akcijo »Murali, za Muro gre!«, ki bo potekala med 11. in 13. majem v Sladkem Vrhu, Gornji Radgoni in Radencih. V akciji bodo sodelovali uveljavljeni in priznani slovenski umetniki in umetnice, ki se bodo pridružili boju za ohranitev prosto tekoče reke Mure.

Z umetniško akcijo želijo opozoriti na pomen ohranjanja neokrnjene narave in nesprejemljivost umeščanja hidroelektrarn na reko Muro. Gre za še eno v nizu številnih aktivnosti, s katerimi nevladne organizacije v sodelovanju z domačini in zagovorniki ohranjanja narave in kulture zahtevajo, da država dokončno opusti načrte za gradnjo hidroelektrarn na reki Muri.


»Umetniška akcija bo potekala od 11. do 13. maja 2018, in sicer v obliki slikanja t. i. Muralov na zunanje površine objektov v občinah Šentilj, Gornja Radgona in Radenci, skozi katere teče reka Mura. Z umetniško akcijo želimo prispevati k osveščanju domačinov, pa tudi odločevalcev. Po odhodu umetnikov bodo občine bogatejše za umetnino priznanih slovenskih umetnikov. Umetniki sodelujejo brezplačno, njihova umetnina je prispevek v boju za ohranitev reke Mure,« je povedala Sonja Bezjak, so-organizatorka akcije.

Umetniška akcija in ustvarjalno druženje bo potekalo od petka, 11.5. 2018, do nedelje, 13.5. 2018, na naslednjih lokacijah:

·        Gornja Radgona: Mladinski center, Trg svobode 15

·        Radenci: Boračevska cesta 2, 9252 Radenci

·        Sladki Vrh: ribiška utica pri Lencovem ribniku (ob cesti Sladki Vrh – Trate)


Umetniki in organizatorji bodo novinarjem in javnosti na voljo v času umetniške akcije (12.5. med 10.00 in 13.30 ter 15.30 in 19.00 uro; 13.5. med 10.00 in 13.30 uro).

Pridružite se nam!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij