Logo MojaObčina.si
DANES
2°C
2°C
JUTRI
3°C
1°C
Oceni objavo

KDO LAHKO ANONIMNO ŠIRI NERESNICE O OSNOVNI ŠOLI SLADKI VRH

Na prvi šolski dan je časopis Slovenske novice objavil članek o domnevnih nepravilnostih v delovanju šole v Sladkem Vrhu in njene ravnateljice Andreje Košti.

Novinar se pri svojem poročanju sklicuje na polanonimne vire. Šoli med drugim očita kršitev predpisov pri zaposlovanju oziroma zaposlovanje nekompetentnega kadra, neustrezno vodenje šole s strani ravnateljice, ki se ji očita tudi zbiranje prispevkov za osebna praznovanja itd.

Po izidu članka sem pozval ravnateljico šole gospo Andrejo Košti, da poda pojasnila in informacije v zvezi z navedbami v članku. Po argumentiranih pojasnilih in na podlagi več kot 15 let uspešnega in verodostojnega vodenja osnovne šole lahko ugotovimo, da gre za konstrukt, podprt s strani medija, ki ima namen rušenja ugleda in verodostojnosti ravnateljice ter s tem tudi celotne šole.

Občina Šentilj, kot ustanoviteljica javnega zavoda Osnovna šola Sladki Vrh, ne bo dopustila takšnih manipulacij in nizkotnih napadov na šolo in njeno ravnateljico.
Še posebej ostro zavračamo tudi objavljene neresnice glede gradnje vrtca in vgrajevanja cenejših materialov.

 

Ob tem se sprašujemo, kdo se skriva za anonimnimi viri in zakaj lahko tako nizkotno preko medija širi neresnice o osnovni šoli.
Naredili bomo vse, da zaščitimo šolo, njeno dobro ime in zaupanje s strani učencev, njihovih staršev in celotne javnosti. V ta namen smo, kot ustanovitelj šole, že sprožili ustrezne pravne postopke. 


Verjamemo, da takšna medijska manipulacija ne more omajati ugleda in zaupanja v osnovno šolo v Sladkem Vrhu, njeno strokovno delo in njene zaposlene ter vodenje in ugled, ki ga ima v naši lokalni skupnosti.

 

Prilagamo še pojasnilo ravnateljice Osnovne Šole Sladki Vrh.

Oglejte si tudi