Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Zdravstvena oskrba v Zdravstvenem domu Nova Gorica bo kmalu v večji meri na voljo v popoldanskem času

Na junijskem kolegiju županov občin ustanoviteljic Javnega zavoda Zdravstveni dom Nova Gorica so župani sprejeli sklep, s katerim se ne odobri izjeme, in sicer krajšega ordinacijskega časa splošnih ambulant Osnovnega varstva Nova Gorica in Zobozdravstvenega varstva Nova Gorica v popoldanskem času.

Ordinacijski čas ambulant določa vsakoletni Splošni dogovor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V skladu s Splošnim dogovorom za leto 2019 bi morale ambulante zagotoviti eno petino ordinacijskega časa v popoldanskem času po 16. uri, to je 6,5 ur, dosedanja praksa pa je bila zagotovitev 4,5 ur. Z vodstvom zdravstvenega doma je dogovorjeno, da bodo spremljali in beležili odziv občank in občanov ter po določenem obdobju predlagali morebitne prilagoditve. V kolikor ne bo dovolj interesa, bo kolegij županov goriških občin obravnaval predlog za povratek urnikov v dosedanjo prakso.

Za specialistične ambulante ostaja še naprej v veljavi do sedaj ustaljen ordinacijski čas s 4,5 ur v popoldanskem času. To velja za naslednje ambulante in dejavnosti Zdravstvenega zavoda Osnovno varstvo Nova Gorica in Zobozdravstvenega varstva Nova Gorica: specialistične ambulante, dejavnost patronaže, dejavnost fizioterapije in dejavnost centra za mentalno zdravje ter šolske zobne ambulante, ki so vezane na šolski koledar, specialistično pedontološko ambulanto, specialistično ambulanto oralne kirurgije in specialistične ortodontske ambulante.

Vir: Mestna občina Nova Gorica

Oglejte si tudi