Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Zaključek akcije Čisti zobki ob zdravi prehrani

Mnogo se jih še spominja posebnih tabletk v šoli, s katerimi so preverjali, kako čisti so naši zobki. Akcija za čiste zobe ob zdravi prehrani se je tokrat končala že 29. leto, najboljši učenci in razredi z Goriškega območja pa so bili za najbolj bleščeče zobe nagrajeni v četrtek, 7. junija 2012, na zaključni prireditvi v Kulturnem domu Nova Gorica.

Tekmovanje za čiste zobe je bilo prvič izvedeno v šolskem letu 1983/1984, ko je na njem sodelovalo 34 šol, sedaj pa je njihovo število že najmanj dvajsetkrat višje. Začelo se je tako, da so nosilci akcije s posebnimi rdečimi tabletkami preverjali čistost naših zob, zaradi česar smo si jih vsako jutro še bolj vestno umivali.

Kar se Janezek nauči, to Janez zna

Preventivna akcija za zdrave in čiste zobe ob zdravi prehrani je ena od oblik zdravstvenovzgojnega delovanja službe zobozdravstvenega varstva otrok in mladine, ki poteka na republiški ravni. Namen akcije je, da osnovnošolcem neprisiljeno privzgojimo navado rednega in pravilnega čiščenja zob ter jih motiviramo za zdrav način prehranjevanja. Tekmujejo skoraj vse šole v Sloveniji, med njimi tudi naša Osnovna šola Ivana Roba.

Pozitivni rezultati zobnega zdravja otrok so plod dolgoletnih skupnih prizadevanj vseh vključenih v preventivni program. Vsekakor pa uspeh zobozdravnikov in medicinskih sester, zaposlenih v zobozdravstveni preventivi, ne bi bil tako dober brez neprecenljive pomoči ravnateljev, učiteljev in vzgojiteljev ter vseh pedagoških delavcev, za kar gre vsem posebna zahvala.

Oglejte si tudi