Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

V Šempetru se začenja Poletje na placu 2019

Na trgu v Šempetru oziroma pred Coroninijevim dvorcem se začenja letošnje Poletje na placu, ki ga vsako leto uspešno pripravlja KŠTM Šempeter-Vrtojba. Tudi tokrat prinaša pestro kulturno in družabno dogajanje v julijskih dneh, tik preden se Šempeter in Vrtojba potopita v avgustovski dopustniški dremež.

Za uvod bodo 27. junija oder zasedli mladi glasbeniki Glasbene šole Nova Gorica. Že v petek, 28. junij, pa bo iz grl mladih pevcev Mladinskega pevskega zbora Šempeter-Vrtojba zazvenele skladbe od opere do musicla s solisti Rebeko Pregelj, Ano Stergulc, Davidom Čadežem in Blažem Pahorjem. Sobotni program se seli v šempetrski Športni park, kjer bodo čez dan potekale različne športne prireditve, zvečer pa se boste lahko tudi zavrteli v ritmih Pop designa.

V nadaljevanju se bodo zvrstili še številni drugi dogodki tako za mlade, kot tiste mlade po srcu. Seznam je dolg in si ga lahko ogledate v fotogaleriji, zato naj izpostavimo le nekatere. Kot se za poletje spodobi, nam bodo 12. julija v Šempetru morje pričarali fantje iz šibeniške klape Sebenico. 18. julija se bomo ob občinskem prazniku skupaj s člani Jazz Punt Big Banda povzpeli na slavno rumeno podmornico. Koncert A Tribute to the Beatles s hiti, kot so Yesterday, Help, Hey Jude, Something, Can't Buy Me Love, Hello Goodbye, Let It Be in All You Need Is Love slavnih Beatlov, nas bodo v bigbandovski preobleki popeljali v obdobje Beatlemanije in nam pričarali nepozaben večer
. Seveda pa ne smemo pozabiti na koncert slovitega Perpetuum Jazzile, zbora, ki je prerasel v svetovni fenomen. Nastopili bodo v nedeljo, 7. julija. Otroke bodo navduševale njim namenjene različne predstave, delavnice in poskusi, za smeha polne večere pa bodo poleg komedij poskrbeli stand up komiki. Pestro bo vse do 27. julija, ko bo komedija Brade zaključila letošnjo edicijo Poletja na placu.

Vsi dogodki (z izjemo koncerta Perpetuum Jazzile) so brezplačni, zato lepo vabljeni na prireditve. Gotovo boste med vsemi dogodki našli tudi kaj zase!

Oglejte si tudi