Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

27. dirka Po Sloveniji 2021 pelje 12. 6. tudi po naši občini

9. junija se na Ptuju začenja 27. etapna dirka Po Sloveniji, ki so bo po petih dneh kolesarjenja tradicionalno zaključila v Novem mestu. Gre za največji kolesarski dogodek v Sloveniji, na katerem tekmujejo kolesarji iz več kot dvajsetih držav. V kolesarski karavani, ki se bo pomerila za zeleno majico, bo tudi eden največjih zvezdnikov tega športa, Tadej Pogačar.

Odločilna – kraljevska – etapa dolga 164,1 km se bo odvila v soboto, 12. junija, na Goriškem. Štart bo v Ajdovščini. Po treh gorskih ciljih v dveh krogih po Vipavski dolini in Krasu bodo kolesarji predvidoma med 12.00 in 13.00 prevozili tudi našo občino. Veliki finale v zadnjih 15 km prinaša najprej strm vzpon na Ravnico (3,2 km vzpona s povprečjem 9,5 odstotka), po krajšem spustu pa bo ciljni vzpon na Sveto Goro (2,5 km vzpona s povprečjem kar 13 odstotkov!). Nobenega dvoma ni, da bo 4. etapa odločila končnega zmagovalca, saj si tisti, ki osvoji Sveto Goro, zasluži, da postane končmi zmagovalec.

Gotovo se boste v velikem številu zbrali ob progi in navijali ter bodrili kolesarje. Bodite pozorni na zapore cest: občasna premična zapora bo trajala približno od 30 min pred prihodom do 30 min po prehodu karavane. 

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer vse navijače pozivamo, da se obnašate odgovorno in upoštevate vse epidemiološke ukrepe ter navodila redarstva. Ob enem v času trajanja dirke poskrbite za svoje hišne ljubljenčke, da ne zatavajo med kolesarje.

Trase vseh etap (možno jih je poljubno povečati): TOS 2021 - Google My Maps

Profil etape

Časovnica etape



Oglejte si tudi