Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
-3°C
4805

Država ponuja subvencije - možnost povračila stroškov za neformalna izobraževanja zaposlenih

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil Javni razpis za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih, na podlagi katerega se lahko zaposleni posamezniki, samostojni podjetniki in posamezniki, vpisani v razvid samozaposlenih v kulturi, ki so (bili) vključeni v neformalno izobraževanje med 1. septembrom lani in 31. avgustom letos ter so stroške izobraževanja poravnali sami, prijavijo za subvencioniranje teh izobraževanj in usposabljanj. Objavljen razpis sofinancirata EU in ministrstvo za delo.

Na voljo je 2,047 milijona evrov, kar naj bi zadoščalo za 2500 zaposlenih. 
Najvišja skupna višina sredstev, ki jih lahko pridobi posamezni prijavitelj za posamezno vlogo ali več vlog skupaj, je do največ 813,33 EUR (z upoštevano akontacijo dohodnine). Namen javnega razpisa je povečati vključenost v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih posamezniki, zaposleni v Sloveniji, potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Rok za prijavo je do porabe sredstev (kar bo objavljeno na spletnih straneh sklada) oziroma najdlje do 5. septembera.

Razpisna dokumentacija:

Vloga:

Ostalo:

Dodatne informacije:

E: niuz@sklad-kadri.si

T: 01 43 41 585


Pri izpolnjevanju vlog vam bodo z veseljem pomagali tudi v SVETOVALNEM SREDIŠČU NOVA GORICA (na LUNG-u), pokličite jih in se dogovorite za termin srečanja:
Ksenija Petek: 05 335 3119, ksenija.petek@lung.si
Barbara Fajdiga Perše: 05 335 3115, barbara.fajdiga.perse@lung.si

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!