Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Slovenska bakla obiskala občino Šempeter - Vrtojba

V četrtek, 6. maja 2021, je slovenska bakla obiskala tudi občino Šempeter - Vrtojba, kjer je svojo pot začela pri Podružnični šoli Vrtojba. Bakla je tudi pri nas, tako kot povsod po Sloveniji, kamor bo prišla, simbolično prebujala jekleno voljo in širila olimpijskega duha.

Petra Majdič, ki pooseblja jekleno voljo v svetu športa, je bakli takoj ob rojstvu kot njena rojenica vdahnila jekleno voljo, rekoč: »Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«

Slovenska bakla je projekt pod vodstvom Olimpijskega komiteja Slovenije, pri katerem bo posebej za to priložnost izdelana bakla pred odhodom na olimpijske igre v Tokiu obiskala vseh 212 občin po Sloveniji. Plamenico, ki je izdelana iz recikliranega jekla v kombinaciji z lesom, naj bi po vsej državi poneslo več tisoč različnih nosilcev. Njeni snovalci so jo opredelili kot simbol trdnosti, modrosti, povezovanja in upanja. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje jeklena krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov iz jekla, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.

V naši občini je pred Podružnično šolo v Vrtojbi je baklo od predstavnikov Olimpijskega komiteja Slovenije prevzela vodja podružnične šole Suzana Koncut in jo predala mladim športnikom, ki so jo po glavni ulici ponesli do Športnega centra v Šempetru, kjer jih je pričakal Vojko Orel. Od tu je pot nadaljevala do Osnovne šole Ivana Roba Šempeter pri Gorici. Naši športniki so jo nato od tam preko Trga Ivana Roba ponesli v Športni park Šempeter, kjer jo je prevzel in jo na nadaljnjo pot pospremil župan mag. Milan Turk. Na Trgu Evrope v Novi Gorici jo je nato skupaj s predstavnikom Mestne občine Nova Gorica predal zamejskim športnikom, da so jo ponesli v Občino Brda.


Oglejte si tudi