Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
PET.
17°C
3°C
Oceni objavo

Sveti Miklavž in štiri pomembne besed

V nedeljo 2. decembra nas je po družinski maši na Mirenskem Gradu že tradicionalno obiskal sveti Miklavž. Veliko malih in malo večjih otrok se je zbralo v dvorani Gnidovčevega doma, kjer smo nestrpno čakali na prihod tega dobrega moža.
Najprej so nam mladinci in prostovoljci doživeto zaigrali igrico Kdo je napravil Vidku srajčico. Skozi predstavo pa smo Vidka s pesmijo spremljale tudi družine, ki se zbiramo na Gradu.

Po predstavi smo končno dočakali prihod svetega Miklavža v družbi angelčkov in parkeljnov. Miklavž je otroke vzpodbudil, naj razmislijo, katere besede nas vodijo v odnos z bližnjim. Skupaj smo se odločili, da se bomo skozi advent trudili bližnjega opaziti in pozdraviti DOBER DAN. Svoje želje bližnjemu bomo naslavljali z besedico PROSIM in za vse prejeto bomo rekli HVALA. Ko nam bo v ljubezni spodletelo pa bomo prosili odpuščanja z besedo OPROSTI.

Otroci so ob Miklavževi vzpodbudi z glasnim vzklikanjem teh besed iz svoje srede pregnali parkeljne in napočil je čas obdarovanja. Veselili so se sladkarij in adventne akcije, ki jim bo v vzpodbudo pri srečevanju z bližnjim. Miklavžu smo še obljubili, da se bomo trudili za dobro, dokler se spet ne srečamo.

Oglejte si tudi