Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Petarde? Ne, hvala!

Tudi letos družba TAM-TAM osvešča z akcijo »Petarde? Ne, hvala!« in s plakati širom po Sloveniji obvešča o nekaterih nevarnostih uporabe pirotehničnih sredstev. Nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči itd.) ter onesnažuje okolje. Zaradi petard in raket pa izgubljajo življenja tudi živali.

Sicer je uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, dovoljena le v času od 26. decembra do 1. januarja, pri čemer je potrebni upoštevati, da teh izdelkov ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve.

Vendar zakaj se ne bi temu odpovedali? Živali recimo poke slišijo veliko glasneje in pogosto jim poškodujejo sluh in vid. Ob šoku in bližini poka lahko utrpijo hude ali celo usodne fizične poškodbe.
Naša zabava ne sme biti razlog, da povzročamo bolečino.


Prav temu je namenjena akcija  »Petarde? Ne, hvala!«, ki se ji lahko pridružite tudi vi in z deljenjem sorodnih vsebin na FacebookuTwitterju ali Instagramu pripomorete k osveščanju in k lepšim praznikom za vse. Materiali za akcijo »Petarde? Ne, hvala!« so dostopni TUKAJ. Uporabite jih za svoje profile na socialnih omrežjih, za deljenje, ustvarjanje ... da poveste naprej.

Oglejte si tudi