Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Odprtje prenovljenih poslovnih prostorov podjetij v Poslovni coni Polje

Občina Šempeter - Vrtojba je v zadnjih letih veliko truda in finančnih sredstev vložila v  infrastrukturno urejene poslovne, proizvodne in obrtne površine za potrebe gospodarskih dejavnosti v občini. To je vzpodbudilo tudi nove ali že obstoječe gospodarske subjekte, da so z urejanjem in moderniziranjem svojih objektov in okolice nadaljevali. S tem se včasih tudi že dalj časa zapuščene poslovne cone počasi a vztrajno spreminjajo v privlačna poslovna središča, kar med drugim omogoča, da se v naši občini obstoječa delovna mesta ne samo ohranjajo, temveč se odpirajo tudi nova, kar je v tem času zagotovo zelo spodbudno.

Ena izmed takih poslovnih con, ki je svojo prenovljeno podobo dobila v zadnjem času, je Poslovna cona Polje. Poslovna cona z odlično prometno povezavo je namenjena velikim poslovnim sistemom, srednjim in malim podjetjem, obrtnikom in podjetnikom, ki se želijo razvijati hitreje, ustvarjati višjo dodano vrednost in zmanjševati stroške poslovanja.

Tako kot dobri notranji odnosi v podjetju podvojijo dobiček in podeveterijo dodano vrednost, tako dobri dolgoročni odnos med vsemi deležniki nekega poslovnega območja ustvarjajo dodano vrednost za vse vpletene udeležence, prav tako pa tudi širše za celotno družbeno okolje in lokalno skupnost. Tudi zato so se podjetja Intra lighting, Tehnika, Agro, Formadent, Prograf, Playtech, DPE, KMS Garage in Entalpico, ki delujejo na omenjenem območju, povezala in pripripravila prireditev poimenovano Praznik Kabernetove ulice. Navzoče, med katerimi je bil tudi Matej Arčon, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, so pozdravili Marino Furlan, predsednik Intra lighting Group, mag. Milan Turk, župan Občine Šempeter - Vrtojba in vinska kraljica Ana Protner. Dogodek so podjetja, ki na tem območju v okoli 4500 m2 hal zaposlujejo skupno približno 250 ljudi, izkoristila, da so lahko širši zainteresirani javnosti predstavila svojo dejavnost, po drugi strani pa je bil to dobrodošel družabni dogodek, ki je bil odlična priložnost za mreženje.


Oglejte si tudi