Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Priporočila strankam in zaposlenim za izvajanje javnoupravnih zadev po 1. 6. 2020 (covid 19)

Občanke in občane Občine Šempeter - Vrtojba obveščamo, da bo Občina Šmpeter - Vrtojba, s 1. junijem 2020, zopet odprta za stranke, v času uradnih ur, s spoštovanjem priporočenih ukrepov NIJZ. Stranke naprošamo, da se zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa tudi po 1. 6. 2020 poslužujejo načinov komuniciranja, s katerimi se število stikov med osebami zmanjša na minimum. Zato strankam priporočamo, da se poslužujejo komunikacije z občinsko upravo po telefonu, elektronski pošti oziroma preko interneta. Stranke naj se za morebitne sestanke na občini predhodno dogovorijo telefonsko ali po elektronski pošti. 

Stranke, ki se bodo predhodno dogovorile za sestanke, bodo le-te imele v pritličju občinske stavbe. Prav tako se bodo stranke, ki se ne bodo predhodno dogovorile za sestanek, na občino lahko vstopale le do pritličja, kjer bodo lahko v začasni glavni pisarni oddale svojo vlogo. S tem se preprečuje širjenje koronavirusa v stavbi na minimum.

 

Pri vstopanju v občinsko stavbo morajo tako stranke kot zaposleni upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pred vstopom strank v občinsko stavbo je obvezna uporaba zaščitne maske ter razkuževanje rok. Nošenje zaščitnih mask je v javnih delih stavb, kjer prihaja do osebnih stikov, obvezno tudi za zaposlene. 

 

V stavbo morajo stranke vstopati posamično in vseskozi upoštevati priporočeno varno razdaljo 1,5 do 2 m. Stranka, ki pri vstopu ugotovi, da je pred njo v stavbo že vstopila druga stranka, počaka, da ta stranka odide iz stavbe. V prostore naj vstopajo in se tam srečujejo le zdrave osebe. Stranka bo usmerjena v začasno glavno pisarno, kjer bo na primerni razdalji od 1,5 do 2 m opravila dejanja v zadevi, zaradi katere je obiskala občino. Ves čas se med udeleženci postopkov in zaposlenimi vzdržuje razdaljo najmanj 1,5 do 2 m. 

V pritličju stavbe, kamor imajo vstop stranke, se zagotavlja stalno zračenje prostorov. Roke si je potrebno razkužiti pred in po dotikanju gradiva s katerim rokuje več oseb. Svinčnik za podpisovanje naj bo za stranke ločen in naj se razkuži za vsakim uporabnikom. Enako se razkužuje tudi površine, ki so jih uporabljale stranke.

Oglejte si tudi