Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Nova kulturna galerija v Mirnu

V novo leto smo v DU Miren vstopili z velikimi načrti. Že v lanskem letu se nam je porodila ideja, da bi nekako uredili občinski prostor v Hiši dobre volje. V njem imamo namreč ob četrtkih družabne plesne večere, vendar je bil prostor nekako prazen in brez življenja.
V soglasju z g. županom in občinsko upravo smo se odločili za ureditev likovne oz. večnamenske galerije. V februarju smo zato naročili ustrezno opremo, ki smo jo v lastni režiji vgradili in prostor ustrezno opremili. Ker se je že bližal praznik Dneva žena, smo se odločili za pripravo prve razstave likovnih del naših domačih ljubiteljskih slikark.
Organizacijo razstave sta prevzela predsednik društva g. Stanić in ga.  Nevenka Faganeli, ki je, v sodelovanju, s slikarkami tudi pripravila razstavo. Sama otvoritev razstave je bila 7. marca z naslovom " Cvetje za 8. marec"
Ga. Faganeli je na kratko predstavila vseh 17 sodelujočih slikark, vsaka  pa je dobila v dar vrtnico. Nekatere že sodelujejo v likovnih društvih, nekaj pa je bilo tudi takih, ki so se s svojimi deli prvič predstavile širši javnosti. Kulturni program so še popestrile pevke iz Društva žena, ki so zapele nekaj pesmi o rožah.

Razstava in nova galerija sta bili tako tudi formalno odprti. Kasneje se nam je pridružil tudi g. župan, ki se je zelo pohvalno izrazil o razstavljenih delih, kakor tudi o samem delovanju našega upokojenskega društva. Velika zagnanost naših slikark in vzpodbudne besede obiskovalcev razstave sta nam dali pogum, da bomo našo kulturno dejavnost v bodoče še razširili in omogočili tudi drugim lokalnim ljubiteljskim ustvarjalcem, da predstavijo svoja dela.
V imenu DU bi se rad zahvalil g. županu in občinski upravi za vso pomoč, ki so nam jo izkazali  pri pripravi nove galerije.

Oglejte si tudi