Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Občina uspešna na Javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov

Že lani oktobra je Občina Šempeter-Vrtojba uspešno zaključila prvo fazo izvedbe »Športnega parka Šempeter«. V okviru prve faze je bilo urejeno nogometno igrišče ter poligon za gravitacijske kolesarje. Vse od dneva odprtja postaja Športni park vedno bolj športno, rekreacijsko in tudi turistično zanimiv, saj privablja številne obiskovalce.

 

Za nadaljevanje izvedbe športnega parka, in sicer za izvedbo programa »Športni park Šempeter – II. faza«, je Občina Šempeter-Vrtojba uspešno kandidirala na Javnem razpisu Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov v letih 2016, 2017 in 2018, ki je bil objavljen novembra lani.  

 

Na področju gradnje športnih objektov je Fundacija za šport obravnavala kar 287 vlog, ki so prispele na javni razpis. Ena izmed teh je bila tudi vloga Občine Šempeter-Vrtojba, ki je na razpisu kandidirala s projektom »Športni park Šempeter – II. faza«. V tem okviru namerava občina obstoječim športnim površinam dodati nove: igrišča za odbojko na mivki z dvema igralnima poljema ter fitnesa na prostem vključno z vadbenim poligonom »street workout« ter ureditev celotnega območja s pripadajočo komunalno infrastrukturo. Vrednost prijavljenega programa je ocenjen na skupaj 156.854,66 EUR skupaj z DDV, od tega bo Fundacija za šport v treh letih sofinancirala 30.857,00 EUR, preostala sredstva pa bo krila občina.   

 

Z novimi športnimi površinami bo šempetrski Športni park še v večji meri postal urbana lokacija za druženje ter skozi šport občanom in obiskovalcem omogočal kvalitetno preživljanje prostega časa.

Oglejte si tudi