Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk

Center za krepitev zdravja (Zdravstveni dom Nova Gorica) tudi letos že tradicionalno obeležuje rožnati oktobermednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi dejavnostmi opozarjajo na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in na odgovornost do svojega zdravja.

Številne raziskave kažejo povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije bi lahko z zdravim načinom življenja preprečili 30–50 odstotkov primerov vseh rakov. Z redno telesno dejavnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem telesne teže in pozitivno naravnanostjo lahko veliko prispevamo k svojemu zdravju.

Letošnje aktivnosti potekajo pod sloganom »Bodi in ostani zdrava!«, saj želijo poudariti, da lahko sami veliko naredimo za svoje zdravje s preprostimi odločitvami za zdrav življenjski slog. Center za krepitev zdravja zato vabi vse, da naredite nekaj zase, za svoje telo in dušo. Pridružite se jim v četrtek, 21. oktobra 2021, ob 10.00 in se v dobri družbi podajte na strokovno vodeni rožnati pohod (zbor pred OŠ Lucijana Bratkoviča Renče).

Oglejte si tudi