Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Obvestilo lastnikom/uporabnikom greznic in malih čistilnih naprav v Vrtojbi

Javno podjetje Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d. izvaja skladno z Uredbo o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode (Ur.list RS, št. 98/2015 z dne 18.12.2015) in sprejetih Odlokov o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda obvezno javno službo praznjenja greznic in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN). 

 

Storitve se izvajajo:

  • pretočne greznice: enkrat na tri leta,
  • male komunalne čistilne naprave (MKČN): do dvakrat na tri leta.
     

 

Družba Vodovodi in kanalizacije Nova Gorica d.d. obvešča, da bo predvidoma z dnem 31. 1. 2020 pričela s praznjenjem greznic in blata iz MKČN v naselju Vrtojba po naslednjih ulicah: Laze, Obmejna cesta, Opekarniška cesta, Pod Lazami in Poljska pot.

 

URNIK PRAZNJENJA: od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00.


CENA: Storitev greznice in MKČN je vključena v mesečni obračun na položnici od 1.7.2017 dalje.
 

Po opravljeni storitvi prejme lastnik/uporabnik greznice ali MKČN od pooblaščenega izvajalca potrdilo o opravljeni storitvi in evidenčni list praznjenja, ki služi kot uradno dokazilo za primer inšpekcijskega nadzora. 
 

Lastniki/uporabnik greznic in MKČN morajo pooblaščenemu izvajalcu praznjenja omogočiti dostop do greznice, ogled greznice, posredovati podatke o velikosti greznice, ter omogočiti praznjenje. V kolikor izvajalcu ne bo omogočeno izvajanje predpisane storitve, bo lastnik prijavljen pristojni inšpekciji.

POMEMBNO: Lastniki/uporabniki greznice in MKČN po izvedbi praznjenja podpišejo potrdilo o storitvi in evidenčni list. Izvajalec izroči stranki en izvod dokumentov. 
 

Praznjenje greznice ali MKČN se lahko izvede tudi brez prisotnosti lastnika oz. uporabnika, če je bila storitev omogočena. V tem primeru bo izvajalec pustil en izvod dokumentacije v poštnem nabiralniku.

 

Oglejte si tudi