Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
31°C
21°C
JUTRI
33°C
18°C

Največji požar v zgodovini Slovenije zaenkrat obvladan

Obsežen požar na Krasu je še naprej pod nadzorom. Nad 3.500 ha velikim pogoriščem je preko noči bdelo več kot 700 gasilcev, ki so izvajali nadzor, čistili in zalivali robove požarišča. Bilo je sicer tudi nekaj manjših aktivnih posameznih žarišč, a so tudi te obvladali. Trenutno na kraju ostaja 240 gasilcev, ki opravljajo nadzor in čiščenje ter zalivanje robov požarišča, ob tem pa spremljajo tudi dogajanje na dveh žariščih - na severni strani Trstelja in na izjemno težko dostopnem terenu Kremenjaka. Situacija se torej umirja in gasilci se nadejajo, da bodo tleča tla dokončno pogasile za jutri napovedane padavine.


Opozorilo

Civilna zaščita občane ob tem opozarja, da pokrajina, kot je pri nas še nismo videli, ni prostor za izlete in oglede. Gibanje po požariščih je izredno nevarno. Na terenu so še vedno gasilci, gozdni delavci, vojaki, nevarnost predstavljajo tudi ožgana drevesa, predvsem pa še vedno neeksplodirana ubojna sredstva iz I. svetovne vojne. Zato ne prihajajte po nepotrebnem na prizadeti del Krasa.


Zahvala

Ob požaru na goriškem Krasu se je znova pokazalo, da znamo Slovenci, ko je treba, stopiti skupaj in pomagati ljudem v stiski. Župan Milan Turk se skupaj s pripadniki Civilne zaščite Občine Šempeter-Vrtojba na tem mestu zahvaljuje vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da gre ognjena stihija h koncu. V prvi vrsti so gotovo najzaslužnejši gasilci, ki jim takoj nato sledijo vse ostale službe za zaščito in reševanje, humanitarne organizacije in seveda številni prostovoljci ter posamezniki, ki ste s svojim delom, raznovrstno pomočjo in darovi omogočili, da je bilo garaško delo gasilcev varnejše, evakuiranim prebivalcem v času bivanja v našem Športnem centru v Šempetru pa nekoliko lažje. Zahvala gre nenazadnje tudi vsem delodajalcem, ki so omogočili, da so prostovoljni gasilci lahko priskočili na pomoč in zapustili svoja delovna mesta.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi