Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Obvestilo in vabilo na cepljenje proti Covid-19


V Sloveniji se je 27. decembra 2020 pričelo s cepljenjem proti Covid-19. Prvi odmerki cepiva so bili namenjeni oskrbovancem v domovih starejših in zaposlenih v domovih ter najbolj izpostavljenim in ogroženim zdravstvenim delavcem. Sedaj pa so prišli na vrsto tudi drugi, ki bi se želeli cepiti.

Vabimo vas, da tudi sami kontaktirate osebnega zdravnika in se naročite na cepljenje. Osebni zdravnik vas bo uvrstil v čakalni seznam in vas o terminu cepljenja obvestil, ko bo cepivo na voljo.

Cepljenje se bo izvajalo v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja (poleg oskrbovancev v DSO in zaposlenih v DSO še vsi ostali zdravstveni delavci in sodelavci, nato pa sledijo starejši (60 let in več), ki bi se cepili postopoma glede na dostopnost cepiva, najprej stari 80 let in več, nato stari 70 let in več in nato 60 let in več, še nadalje kronični bolniki, ki imajo večje tveganje za težji potek bolezni in nato skupine kritične infrastrukture (zaposleni v vzgoji in izobraževanju, v transportu, trgovini…).

Čeprav je cepljenje prostovoljno, pa Civilna zaščita Občine Šempeter-Vrtojba poziva vse, da se na vabilo odzovete in se za cepljenje prijavite v čim večjem številu. Na ta način bomo poskrbeli za varnost sebe in skupnosti, v kateri bivamo. S tem bomo naredili naše okolje bolj zdravo in bomo lahko čim prej spet normalno zaživeli.


Več informacij o cepljenju in cepivih

V boju proti dezinformacijam v zvezi s cepljenjem proti Covid-19 je Evropska komisija pripravila posebno spletno mesto »Varna cepiva Covid-19 za Evropejce«, kjer so na voljo najnovejše informacije iz verodostojnih virov. Na NIJZ pa so zbrali še najpogostejša vprašanja in odgovore glede cepljenja proti Covid-19.

Oglejte si tudi