Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
19°C
13°C
JUTRI
21°C
13°C

Obvestilo o začetku zbiranja prijav škode v kmetijstvu zaradi suše

Obveščamo vas, da Občina Šempeter – Vrtojba začenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo zaradi posledic suše 2022 na prizadetih kulturah kmetijskih rastlin. Ministrstvo za obrambo, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je namreč na podlagi pobude Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ter na podlagi 8. in 54. člena Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode (Ur. list RS, št. 67/03, 79/04, 81/06 in 68/08) 12. avgusta 2022 izdala sklep o pričetku ocenjevanja škode na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2022.

Oškodovanci z območja Občine Šempeter - Vrtojba, ki ste utrpeli škodo zaradi suše, lahko škodo prijavite tako, da izpolnite predpisani Obrazec 2 – ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročene po naravni nesreči (pripeta datoteka ali pa ga dvignete na sedežu občine), in ga pošljete na naslov Občina Šempeter - Vrtojba, Trg Ivana Roba 3a, 5290 Šempeter pri Gorici, do petka, 23. septembra 2022.

Oškodovanci obrazec izpolnijo s podatki kmetijskega gospodarstva, z odstotki poškodovanosti posameznih kultur ter zraven priložijo dokazila (fotografije, cenilne liste zavarovalnic…). Obrazec mora biti podpisan in obvezno vsebovati naslednje podatke:

  • Ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva
  • Davčna številka nosilca
  • Naslov nosilca
  • KMG-MID iz registra kmetijskih gospodarstev. Če KMG-MID ni urejen na datum 31.05.2022, ni upravičen do državne pomoči.
  • GERK – številka GERK-a
  • VRSTA KULTURE in ŠIFRA – seznam priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode
  • POŠKODOVANOST – dejanski odstotek poškodovanosti
  • POVRŠINA POŠKODOVANE KULTURE – dejanska površina poškodovane kulture v arih v GERK-u.

Vsak Obrazec 2 je potrjen z datumom prejemana občino.

V primeru dodatnih vprašanj lahko pokličete na tel. št. 05 335 1008 ali pišete na elektronski naslov: nina.fiorelli@sempeter-vrtojba.si.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi