Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Z javnimi kolesi go2go sedaj tudi v sosednjo Gorico

Sistem izposoje koles go2go, ki je v naši občini prebivalcem na voljo od maja lani, je postal čezmejni. V sosednji Gorici so na treh lokacijah postavljena priklopna mesta go2go. Kolesa bo tako odslej mogoče pustiti ali prevzeti na Travniku, na Ulici Diaz v bližini Gledališča Verdi in na goriški železniški postaji. Obstoječi javni avtomatiziran samopostrežni sistem izposoje koles go2go, ki je del sistema Nomago Bikes, je tudi sicer že zelo priljubljen med uporabniki. Le-ti si lahko javna kolesa na slovenski strani trenutno izposodijo na osmih priklopnih mestih, med njimi je eno v Šempetru pri pošti. 

Mestna občina Nova Gorica in Občina Šempeter-Vrtojba sta si z Občino Gorica (I) in Evropskim združenjem za teritorialno sodelovanje EZTS GO že nekaj časa prizadevali za čezmejno uporabo storitve. Tako je zdaj v sosednji Gorici postavljenih skupno šest priklopnih mest za kolesa go2go na treh postajališčih na prometnejših točkah v mestu, srednjeročni načrt pa je vzpostaviti sistem, ki bo v vseh omenjenih občinah enak in bo na ta način uporabniku omogočal udobno in učinkovito uporabniško izkušnjo. Izposoja Go2go koles je v Gorici (I) mogoča ob predhodni registraciji z uporabo mobilne aplikacije Nextbike, ki si jo uporabnik naloži na svoj mobilni telefon, ali s pomočjo uporabniške kartice, ki jo je moč dobiti na prodajnem mestu Potovalne agencije Nomago. Vračilo pa se tudi v sosednji Gorici izvede s parkiranjem in zaklepom kolesa v priklopna mesta sistema go2go.

Zaradi atraktivnosti ponudbe oziroma za čim lažjo dostopnost do koles in s ciljem povečanja števila uporabnikov, se bo mreža izposojevalnic na celotnem območju še dograjevala.

Oglejte si tudi