Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ločuj - Varčuj; nova brošura, da bo ločevanje odpadkov čim lažje

V teh dneh ste lahko v svojem poštnem nabiralniku našli brošuro Ločuj - Varčuj, ki vam bo s kratkimi navodili in napotki olajšala ločevanje odpadkov. Občina Šempeter - Vrtojba je s 1. januarjem začela izvajati gospodarsko javno službo zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v svojem Režijskem obratu in je vpisana v evidenco izvajalcev te gospodarske javne službe pri Agenciji Republike Slovenije za okolje. Gospodarska javna služba zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov obsega zbiranje komunalnih odpadkov, ki so prikazani v tej brošuri.


Ločeno zbiranje odpadkov ni samo zakonodajna zahteva, pač pa tudi naša skupna odgovornost. S pravilnim ločevanjem pripomoremo k učinkovitejši nadaljnji predelavi odpadkov ter ohranjanju naravnih virov in varčevanju z energijo, saj so lahko odpadki vir sekundarnih surovin in energije. To pomeni manjše obremenjevanje okolja in za uporabnike nižje cene na računih za storitve gospodarskih javnih služb ravnanja z odpadki.


Ločevanje odpadkov je velika večina občanov sprejela že pred časom, nekateri pa še vedno ne. Nekaterim je vseeno, drugi ne vedo točno, v kateri zabojnik odložiti posamezne odpadke. Tudi na takšna vprašanja odgovarja brošura Ločuj - Varčuj.



Oglejte si tudi