Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
-5°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

Bibliobus Goriške knjižnice - natečaj za poslikavo

Leto 2024 bo za našo Goriško knjižnico Franceta Bevka pomembno in prelomno. S pomočjo vseh občin, ki sofinancirajo dejavnost knjižnice, so se namreč podali v nov projekt - pridobitev novega bibliobusa, ki bo po načrtih začel svojo pot septembra 2024. Ker pa je zunanja podoba, zelo pomembna za samo prepoznavnost tako vozila kot tudi knjižnice, so pripravili natečaj za zunanjo grafično podobo bibliobusa Goriške knjižnice Franceta Bevka Nova Gorica.

Namen natečaja je iskanje prave idejne rešitve oz. grafične podobe, ki bo odsevala naravne, geografske, zgodovinske, kulturne itd. značilnosti okolja, po katerem potujoča knjižnica potuje, obenem pa predstavljala tudi poslanstvo knjižnice in bibliobusa.

Pogoji za sodelovanje:
– priprava in predložitev vizualnega predloga oz. zunanje grafične podobe celotnega vozila; (oba stranska dela, prednji in zadnji del) na papirju velikosti A3-formata (barvni tisk);
– kratka vsebinska predstavitev in utemeljitev izbora motiva;
– obrazložitev načina tehnične izvedbe poslikave vozila;
– podpisana izjava o avtorstvu ter prenosu materialnih avtorskih pravic;
– navedba kontaktnih podatkov avtorjev (ime, priimek, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov).

Dodatne informacije
Avtorji naj svoje predloge likovne podobe pošljejo v zaprti ovojnici po pošti na naslov: Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 4, 5000 Nova Gorica, s pripisom »JAVNI NATEČAJ likovne podobe bibliobusa – NE ODPIRAJ«.  Prijava se šteje za pravočasno, če je oddana s priporočeno pošiljko do vključno 25. 10. 2023. Avtorji naj gradivo posredujejo tudi v PDF-formatu na e-naslov: tajnistvo@gkfb.si.
Natečaj je javen.
Izbran predlog bo denarno nagrajen.

Vsa vprašanja, povezana z vsebino javnega natečaja, sprejemajo v pisni obliki na e-naslov: tajnistvo@gkfb.si, zadeva: »Javni natečaj likovne podobe bibliobusa – vprašanja«, do vključno 20. 10. 2023.

Priloge:
– Natečaj GKFB 2023 – povabilo
– Natečaj GKFB 2023 – predloga vozila
– Natečaj GKFB 2023 – izjava avtorja (v obliki pdf, v obliki doc)

Oglejte si tudi