Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Kar dve kresovanji in tradicionalno postavljanje mlajev

Bližajo se praznični dnevi, ki jih bomo v naši občini popestrili s kar nekaj tradicionalnimi dogodki, ki jih pripravljajo naša društva in krajevna odbora.

Dogajanje začenjamo s kresovanjem v počastitev praznika dneva upora proti okupatorju in 1. maja na Sv. Otu v četrtek, 26. aprila, ob 20. uri, ki ga pripravljata krajevni organizaciji Združenj borcev za vrednote NOB Šempeter in Vrtojba v sodelovanju z Območnim združenjem za vrednote NOB Nova Gorica. Zbrane bo pozdravil župan Občine Šempeter-Vrtojba, Milan Turk, nagovoril pa poslanec in podpredsednik državnega zbora, Matjaž Nemec.

Že čez dva dni, torej v soboto, 28. aprila, nadaljujemo v Športnem parku Šempeter, kjer bomo ponovno prižgali kres, hkrati pa odprli letno sezono športnega parka. Turistično društvo Občine Šempeter-Vrtojba, Deš Fleš, skavti in drugi organizatorji vabijo na dogajanje, ki se bo odvijalo od 16. ure dalje. Pridružite se nam pri postavljanje kresa, delavnicah gorskega kolesarjenja in druženju ob prižigu kresa ob 20.30.

Na predvečer 1. maja - praznika dela - pa bo potekalo že tradicionalno postavljanje mlajev, tokrat na treh lokacija. 30. aprila bomo tako ob 20. uri kot prvega postavili mlaj na šempetrskem placu, na placu v zgornji Vrtojbi si bomo dvigovanje lahko ogledali ob 21.30, okoli 23. ure pa sledi še ročno dvigovanje mlaja pri Gasilskem domu v Šempetru. Vabljeni!


Oglejte si tudi