Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Župan Občine Šempeter-Vrtojba obiskal družbo MAHLE

Na povabilo poslovodstva družbe MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o., je v sredo, 7. oktobra 2020, podjetje obiskal župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk. Med obiskom sta ga direktorja podjetja Guntram Haas in Bojan Konič seznanila s poslovno strategijo, investicijami in zaposlovanjem v družbi MAHLE v Šempetru. Skupaj so si ogledali proizvodnjo novih programov in produktov, ki so bili v zadnjem obdobju vpeljani na trg. Županu so poleg tega pojasnili tudi nove metode in koncept tehnološke preobrazbe proizvodnih procesov, kjer se uvaja moderne pristope za obvladovanje zahtevnih delovnih procesov.

Župan Turk je ob tem izrazil zadovoljstvo nad obvladovanjem poslovanja družbe v kriznih razmerah in pohvalil modernizacijo družbe, razvojno naravnanost ter skrb za zdravje in varnost zaposlenih. »Kot lokalna skupnost smo lahko zadovoljni in ponosni, da v našem okolju že vrsto let deluje industrijsko podjetje, ki se je prilagodilo vsem krizam in težavam v zadnjih desetletjih. Zelo smo zadovoljni, da so njihovi načrti tudi v teh težjih časih optimistični, in da načrtujejo dodatno zaposlovanje in pomembna nova vlaganja tudi v naslednjih petih letih,« pravi župan.

Beseda je tekla tudi o podpori Občine Šempeter-Vrtojba pri nadaljnji širitvi družbe MAHLE. Glede tega župan poudarja, da se bo »Občina kot doslej trudila zagotavljati ugodno poslovno okolje z zagotavljanjem javne infrastrukture in javnih storitev, ki gospodarstva ne bodo pretirano obremenjevale in bodo omogočale nadaljnji razvoj. Seveda se bo potrebno potruditi za zagotavljanje tudi prijetnega okolja za bivanje in različnih možnosti za kvalitetno življenje zaposlenih in njihovih družin, tako kot to seveda velja tudi za vse občane.«

Oglejte si tudi