Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Vprašalnik za projekt Mreža Užitnih Mest

Edible Cities Network ali Mreža užitnih mest je raziskovalni projekt Evropske unije, v katerem želimo prikazati inovativne rešitve za uporabo mestnih zelenih in drugih površin za proizvodnjo hrane, ter rešitve, ki pripomorejo k reševanju socialnih problemov v lokalni skupnostih. Rešitve, ki jih predlagamo v projektu, vključujejo celotno verigo urbane pridelave hrane, razdeljevanja in uporabe, hkrati pa naslavljajo družbene (urbanizacija, družbena neenakost, lokalna gospodarska rast, socialna vključenost) in okoljske (podnebne spremembe, raba virov) izzive. Rešitve predstavljajo pomemben korak k bolj trajnostnim, prijetnim in zdravim mestom ter krepijo družbeno, ekološko in ekonomsko odpornost mest.

Poleg Občine Šempeter-Vrtojba v projektu sodeluje še 12 mest iz Evrope, Afrike, latinske Amerike in vzhodne Azije, ob podpori močne skupine strokovnjakov lokalnih mestnih uprav, pet nevladnih organizacij, pet malih in srednjih podjetij ter 10 raziskovalnih organizacij, ki so se zavezale k boljšemu življenju v mestih z rešitvami urbane hrane.

Z namenom soustvarjanja najboljših skupnih rešitev želimo zbrati podatke obstoječih sistemov pridelave hrane v mestih, razdeljevanja, uporabe in družbenih komponent. Na podlagi zbranih podatkov bodo lahko mestne skupine in načrtovalci oblikovali nove rešitve za povečano samooskrbo mest, zmanjšano rabo virov in krepitev lokalnih skupnosti.

Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate kamenček v mozaik urbane hrane ter tako pomembno prispevate k razvoju novih rešitev. Vaše izkušnje so dragocene in bodo vplivale na oblikovanje novih strategij, zato vas prosimo, da razmislite o vprašanjih in poskušate odgovoriti čim bolj natančno. Mi pa vam bomo skupaj z Univerzo v Ljubljani ponudili opravljeno analizo tal obdelovalne površine, ki zajemo teksturo tal, organske snovi, pH, CaCl₂, P₂ O₅, K₂O, splošno priporočilo za gnojenje s fosforjem in kalijem v kolobarju. Zato prosimo pripišite vašo telefonsko številko, da vas bomo lažje kontaktirali.




Oglejte si tudi