Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Ureditev točke za izposojo koles v Šempetru

Nasproti pošte v Šempetru je nastala točka za izposojo koles, ki bo delovala v sklopu sistema javne izposoje koles. Novo nastala točka je del celovite ureditve območja, ki jo Občina Šempeter-Vrtojba načrtuje dopolniti še s kolesarnico za shranjevanje in polnjenje električnih koles ter polnilci za električne avtomobile.

 

Šempetrska točka za izposojo koles, kjer si bo možno izposoditi do 8 koles, se povezuje v mrežo osmih postajališč, od katerih jih je sedem na območju Mestne občine Nova Gorica. Denar za šest postaj mreže zagotavlja Mestna občina Nova Gorica, dve, med katerimi je tudi mesto v Občini Šempeter-Vrtojba, pa bo postavila Regijska razvojna agencija Severne Primorske v okviru evropskega projekta MUSE. 
 

Poleg točke pri pošti v Šempetru bodo tako postajališča koles urejena še na obračališču pri solkanskem mostu, v Ulici Gradnikove brigade, v bližini Hitove poslovne stavbe na Delpinovi ulici, na Trgu Vrtnica pred nastajajočim mobilnostnim centrom v Novi Gorici, na križišču med kromberško vpadnico (R 613) in Ulico Vinka Vodopivca v neposredni bližini avtobusnega postajališča, v Rožni Dolini pri restavraciji Rusa hiša in na ploščadi pred OŠ Frana Erjavca. Sistem izposoje koles, ki bo zaživel konec leta je združljiv z že obstoječim sistemom izposoje koles v sosednji Gorici (I), kar bo omogočilo prebivalcem somestja Goric, da bodo sistem izposoje uporabljali na skupnem čezmejnem območju. Na vseh postajališčih bo skupaj 64 priklopnih mest za navadna in električna kolesa. Na voljo bo 37 koles, od tega 26 navadnih in 11 električnih. 
 

Izvajalec za vzpostavitev sistema izposoje koles je podjetje Nomago. Poleg same ureditve lokacij za izposojo koles, dobave in montaže postajališč, dobave električnih in navadnih koles, bo poskrbel še za implementacijo informacijskega sistema za uporabnike ter uvedbo informacijskega sistema za podporo upravljavcu s sistemom za upravljanje odnosov s strankami, ki omogoča spremljanje in nadzor nad izvajanjem sistema izposoje koles, vzdrževanje in upravljanje sistema v obdobju 3 let, z vsemi potrebnimi spremljajočimi aktivnostmi. 
 

S postavitvijo točke za izposojo koles in z možnostjo razširitve mreže le-teh v skladu s Celostno prometno strategijo Občine Šempeter-Vrtojba občina prispeva k zmanjšanju prometnih zastojev, zmanjšanju onesnaževanja okolja in hrupa ter spodbuja trajnostno mobilnost in pridobivanje energije iz obnovljivih virov.

Oglejte si tudi