Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Nove brezplačne točke Wi-Fi v Šempetru in Vrtojbi

Po novem lahko v Občini Šempeter-Vrtojba brezplačno dostopate do internetnega omrežja na kar šestih novih mestih. V okviru uspešne prijave na evropski razpis WiFi4EU je namreč Občina pridobila bon v vrednosti 15.000 EUR. Cilj pobude WiFi4EU je državljanom in obiskovalcem zagotoviti dostop do interneta visoke kakovosti po vsej EU prek brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi na javnih mestih. Naša občina je Sporazum o dodelitvi nepovratnih sredstev v višini dodeljenega bona z Evropsko komisijo (INEA) podpisala v decembru 2019. 

Občani in vsi obiskovalci občine lahko od sedaj brezplačno dostopate do internetnega omrežja na sledečih lokacijah:

  • v središču Šempetra - na Trgu Ivana Roba,
  • v središču Vrtojbe - trg
  • v Športnem parku Šempeter,
  • v Športnem centru,
  • v Mladinskem centru v Vrtojbi ter
  • na Mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba v prehodu 1A.

Povezava v omrežje je preprosta. S svojimi mobilnimi napravami poiščite omrežja v vašem dometu. Izberite omrežje WiFi4EU. Ime je povsod enako, kar pomeni, da so točke dostopa WiFi4EU prepoznavne tudi drugod po Sloveniji in Evropi. Pri prvi povezavi na brezplačno omrežje WiFi4EU boste preusmerjeni na varno spletno stran (prestrezni portal). Ko potrdite prijavo, ne potrebujete nobenega gesla ali uporabniškega imena, lahko pričnete z brezplačno uporabo.

Vrednost evropskega sofinanciranja v višini 15.000 EUR je namenjena kritju upravičenih stroškov opreme in postavitve novih brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi, vsa dodatna dela in vsaj 3 letno vzdrževanje Wi-Fi točk pa bo Občina financirala iz lastnih sredstev.

Oglejte si tudi