Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Dogajanje ob Občinskem prazniku Občine Šempeter-Vrtojba

Začenja se teden, ko se bo zvrstila vrsta prireditev v počastitev občinskega praznika, ki ga praznujemo 22. julija v spomin na dan, ko je Državni zbor Republike Slovenije upošteval izid referenduma 19. aprila 1998, kjer smo krajani Šempetra in Vrtojbe odloči, da želimo samostojno občino.


Osrednja slovesnost bo v četrtek, 18. julija, ko se bo v Mladinskem centru v Vrtojbi odvila slavnostna seja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba. Ob tej priložnosti bo zbrane nagovoril župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, dogajanje pa bo z izbranim kulturnim programom bogatil Trio Adore. Osrednji del dogajanja bo predstavlja podelitev nagrad letošnjim občinskim nagrajencem, ki jih je na svoji 8. redni seji 13. junija 2019 izbral Občinski svet  na podlagi predlogov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

 

Poleg osrednje slovesnosti se bo v naslednjih dveh tednih zvrstila še vrsta drugih dogodkov, ki jih v okviru Poletja na placu v počastitev občinskega praznika pripravlja KŠTM Šempeter-Vrtojba. Zanimiv program sestavlja predstava za otroke Kontejnrčki, ki si jo boste lahko ogledali pred Coroninijevim dvorcem v četrtek, 18. julija, ob 19.00, petkov koncert A Tribute to the Beatles, ki nas bo ob 21.30 s hiti, kot so Yesterday, Help, Hey Jude, Something, Can't Buy Me Love, Hello Goodbye, Let It Be in All You Need Is Love slavnih Beatlov v bigbandovski preobleki, popeljali v obdobje Beatlemanije in sobotna komedija Varna hiša za moške.

Kot tradicionalno bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji balinanja. Ženske ekipe se bodo na balinarskem turnirju v Vrtojbi v organizaciji DU Vrtojba pomerile na sobotno dopoldne, 20. julija, moški pa bodo svoje moči merili na balinarskem turnirju v Šempetru pri Gorici, ki bo v organizaciji DU Šempeter potekal v soboto, 27. julija.

Oglejte si tudi