Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Biljenski upokojenci na Dnevu medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

Sredi tedna smo se udeležili dogodkov pod geslom "Dnevi medgeneracijskega sožitja" v Ljubljani v organizaciji ZDUS in MeKOS.
Prireditev je imela povezovalni učinek za vse generacije. Izpostavljena je bila problematika mladih, ki vstopajo na trg dela - prekarska dela in za starejše na temo "Trg dela in upokojenvanje".

Nekateri naši člani so obiskali predavanja, drugi delavnice, spet tretji so šli po nakupih. Ogledali smo si izdelke z likovne kolonije, fotografske in rokodelske delavnice. Med drugimi je naše zanimanje pritegnil časovni stroj ki meri čas od sekunde do leta natančno in je v celoti izdelan iz lesa.

Ob povratku smo obiskali Arboretum Volčji Potok, kjer smo si nabrali novih moči. V spremstvu vodičke smo se sprehodili skozi drevored divjih kostanjev, zavili mimo Velikega jezera, si ogledali Stari park z mogočnimi platanami in ruševino gradu iz 13. stoletja. V spodnjem delu se nam je pogled ustavil na čudovitem francoskem vrtu. Rožni vrt nam je ponudil paleto različnih vrst tulipanov, zacveteli so številni pisani rododendroni, azeleje in potonke, ki so nam s svojimi živobarvnimi cvetovi pobožali dušo in srce. Številni kaktusi so pokazali svoje oblike. Živi kamenčki slovijo po zmožnosti, da se kot kameleoni prilagodijo na okolico. Tudi orhideje so se predstavile v vsej lepoti. Na koncu obiska smo se po ozkih poteh sprehodili skozi gozd. Družbo so nam delale stoletne bukve, hrasti, jelke, ciprese.....


Ob povratku domov se nas je mogočen gozd dotaknil s svojo dušo in spoznali smo, kako majhen je človek v družbi stoletnih dreves in kakšno dostojanstvo je v njih, če jih le pustimo rasti v svobodi......

Tekst: Vojka Rustja 
Fotografije: Vojka Rustja , Marta Volk

Povezave

www.google.com

Oglejte si tudi