Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
6°C
2°C
JUTRI
7°C
-1°C

Zemljin ples, plesna predstava

1363
24. 2. 2017 so se plesalci Plesnih sanj odpravili na 3-dnevne priprave na Debeli rtič, kjer so se intenzivno pripravljali na plesno predstavo, ki bo 22. 4. 2017 v Mladinskem centru v Vrtojbi in 23. 4. 2017 v Kulturnem domu v Ajdovščini. Na priprave so se odpravili mladinci, ki so bili na pripravah prvič ter člani, ki so bili na pripravah že lansko leto. Za treninge in koreografije so poskrbele tri učiteljice/trenerke Aja Franca, Kristina Šinigoj in Mojca Terlikar.

Skozi plesno predstavo želijo prikazati naše zemeljske elemente (voda, zrak, veter, ogenj), zato so izbrali datum 22. april za premiero, saj je takrat svetovni dan Zemlje. In kaj se zgodi ko se združita ples in Zemlja? ‘Zemljin ples’, kar je tudi naslov plesne predstave. Ideja za vsebino in naslov je prišla zelo preprosto in spontano.

Na plesni predstavi boste lahko pobliže spoznali plesne zvrsti kot so jazz balet, modern, sodobna tehnika in hip hop.
Letos so se odločili, da bodo glavni projekt leta posvetili dobrodelnosti. V preteklosti so že organizirali nekaj manjših dobrodelnih nastopov, zbirali so za invalidne otroke v Stari Gori (s pomočjo dobrodelne organizacije Vrabček upanja). Tokrat pa bodo na obeh predstavah (na premieri v Vrtojbi in ponovitvi v Ajdovščini) zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bodo nato predali humanitarni organizaciji Od ljudi za ljudi.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij