Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
16°C
0°C
JUTRI
18°C
2°C

Trio Adore, koncert v okviru cikla Zvoki mladosti

2996

Ana Černic (flavta)
Doris Kodelja (flavta)
Eva Slokar (kitara)

Prva srečanja flavtistk Ane Černic in Doris Kodelja segajo v leta njunega magistrskega študija, ko sta obe v razredu prof. Gorgia Marcossija študirali na konzervatoriju za glasbo “Jacopo Tomadini” v Vidmu (I) in že od začetka sodelovali v raznih komornih zasedbah, skupaj pa prav v duu flavt in triu s kolegi pianisti. V želji po skupnem muziciranju se je tako med flavtistkama razvila poglobljena glasbena afiniteta in tesnejše sodelovanje, ki je preseglo obdobje študija in v končni fazi pripeljalo do ustanovitve ansambla Adore’.

Čeprav prihajata iz različnih okolij, je flavtistki združila predvsem podobna strast do glasbe. Doris Kodelja sicer prihaja iz Soške doline in trenutno živi ter deluje na Goriškem, tako na kulturno umetniškem področju, kot tudi pedagoško kot profesorica na Glasbeni šoli Nova Gorica. Ana Černic je zakoreninjena v glasbenem življenju v italijanski Gorici. Poleg udejstvovanja na raznih področjih v italijanski kulturi, pa je dejavna tudi v slovenski zamejski manjšini, saj prihaja iz mešanega (slovensko-italijanskega) zakona. Tudi ona je pedagoško aktivna na več privatnih šolah v zamejstvu, ter na novogoriški glasbeni šoli.

Od novembra 2015 pa se je začelo zanimivo sodelovanje s kitaristko Evo Slokar. Eva je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom profesorice Katje Porovne Silič. Kitaristka je pred leti nabirala koncertne izkušnje v komornih zasedbah in v sodelovanju s pevko Rosano Peršolja in s harmonikarjem Andrejem Plesničarjem posnela tudi zgoščenko ljudske glasbe. Poleg dolgoletnega pedagoškega dela na glasbenih šolah, se Eva posveča tudi drugim generacijam. Na Ljudski univerzi v Novi Gorici poučuje Glasbeno izražanje v programu Poklicni tečaj - pomočnik vzgojitelja, na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Nova Gorica pe je vodila dve skupini kitarskih navdušencev.
Ansambel namenja velik poudarek sodobni glasbeni ustvarjalnosti evropskih avtorjev, še večji pa predvsem glasbi slovenskih, italijanskih in zamejskih avtorjev. Tako je nastal originalen repertoar, ki upošteva potencial tovrstne zasedbe dveh flavt ali dveh flavt in kitare, ter skuša na poseben način združevati italijansko in slovensko kulturo ter kulturo slovenske manjšine v Italiji.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!