Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
18°C
5°C
JUTRI
16°C
3°C

Priprava lokalnih sadnih in vinskih destilatov

Poleg dediščine žganjekuhe naših prednikov, sta sodobno znanje in oprema nepogrešljiv ključ do kakovostnih žganih pijač. Na predavanju boste spoznali tradicionalne žgane pijače, sodobne trende proizvodnje sadnih in vinskih destilatov ter postopke za pripravo dobre žgane pijače. Seznanili se boste tudi z osnovnimi zakonodajnimi pogoji za izvajanje dejavnosti žganjekuhe. Predavateljica Milena Štolfa, univ. dipl. inž. agr., ki svoje delo posveča tudi proizvodnji žganih pijač, je vodja izpostave Oddelka za kmetijsko svetovanje Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica v Sežani. Je predsednica komisije na Regijskem ocenjevanju sadnih žganj ter članica številnih degustacijskih in ocenjevalnih komisij širom Slovenije. V soavtorstvu s prof. dr. Janezom Hribarjem in prof. dr. Rajkom Vidrihom je izdala tudi knjigo Sodobna žganjekuha.

Prijave in informacije: erika.zuodar@ajdovscina.si, 05 365 91 07

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi