Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
16°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C

Orkester Slovenske filharmonije, koncert

2646
Organizator: Kulturni dom Nova Gorica
Za abonma in izven

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

Miran Kolbl, violina

Aleksandar Milošev, viola

Borut Smrekar, dirigent

. . .

Uvodni koncert Glasbenega abonmaja bo tudi tokrat prav posebno doživetje, saj se z njim v Kulturnem domu Nova Gorica skupaj s festivalom Kogojevi dnevi poklanjamo enemu najvidnejših slovenskih glasbenih poustvarjalcev Antonu Nanutu.

Maestro Anton Nanut je bil eden najbolj znanih, najuspešnejših in tudi na tujih koncertnih odrih stalno navzočih slovenskih glasbenikov. Vseskozi se je trudil za razvoj in promocijo izvirne slovenske glasbe ter krstil nepregledno število novih del. Poklicna pot ga je vodila kot gostujočega dirigenta med številne orkestre, zlasti po Evropi. Njegove muzikalno polne interpretacije in bogato sodelovanje z orkestri in solisti svetovnega slovesa so bile rezultat jasne zavesti o poslanstvu klasičnega glasbenega repertoarja, tako svetovne kot slovenske glasbene zapuščine. Da je sodil v sam svetovni vrh dirigentov, potrjujejo tudi številne nagrade, med njimi Prešernova nagrada za življenjsko delo.

Orkester Slovenske filharmonije, ki bo na uvodnem koncertu nastopil pod taktirko nekdanjega Nanutovega študenta Boruta Smrekarja, je maestro vodil med letoma 1975 in 1980. Ker je med tem časom za interpretacijo Beethovnovih simfonij prejel nagrado Prešernovega sklada, izbor koncertnega programa ne preseneča.


Okvirni program:

P. Mihelčič: Svetloba dneva
W. A. Mozart: Sinfonia concertante v Es-duru, K. 364 (320d)
L. van Beethoven: Simfonija št. 7 v A-duru, op. 92

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!