Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
5°C
-6°C
JUTRI
7°C
0°C

Meditacijski koncert z indijskimi instrumenti

1234

Vabljeni na meditacijski koncert z indijskimi instrumenti 

POTOVANJE V SVET ZVOKOV

Ideja te oblike meditacije izvira iz starodavnega koncepta indijske kulture, zapisane v Vedah, po katerih je Zvok izvorna energija vsega kar obstaja.
V vsakem izmed nas se nahaja sposobnost zaznavanja glasbe v vibracijski obliki na celičnem nivoju. To nas vodi v globoki kontakt s svetom zvoka, ki resonira v nas na oseben in individualen način.

Predlagamo večer meditacije in koncentracije s poslušanjem indijskih instrumentov, igranih v živo. Večer se razdeli na štiri dele, zaznamovane z uporabo instrumentov z različnimi barvnimi zvoki. Tekom večera se bomo lahko osvobodili toka vsakdanjih misli in se poglobili v notranjost notranjega, svetega prostora, popeljani z mogočnimi, intenzivnimi in ancestralnimi zvoki Rudra Vine (najbolj antičnega instrumenta), sledil mu bo Surbahar, nakar bomo vstopili v dimenzijo brez časa in prostora s sladkim in svetlečim zvokom Dilrube in postopoma se bomo prebudili s srečanjem zvoka kristalnih not Sitarja.

Potovanje je spremljano z zvokom Tampure in Tibetanskih Zvoncev.
Večer lahko preživimo s sprostitvijo v obliki meditacije in/ali v obliki koncerta, s predajo svetu zvokov ter z dopuščanjem da slednji vstopijo v resonanco z našim bitjem.

Izvajalec je Thomas Fink.

S seboj prinesite podlogo ali armafleks, dekico in steklenico vode. 
Zaželeni prostovoljni prispevki.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!