V okviru projekta »Urbani EKOKROG« vas vabimo na delavnico »Kako si pripravimo ozimnico iz zelenjave in sadja«.
Gostja ga. Mateja Marc nam bo predstavila MARMELADE: kivijeva, jagoda/robidnica, breskova, VLOŽNINE: česnovi pski, kumarice, bučke, čili in OMAKE: zelenjavna, čilijeva. Za vsako od teh treh kategorij bomo izvedeli postopek priprave (za vložnine, omake, marmelade) in na kaj je treba paziti pri vlaganju.
Ogledali si bomo še 3 kratke filmčke; -"Izdelava jagodne marmelade", "Izdelava pesta", "Vlaganje zelenjav"- v katerih je posnet cel postopek.
Vmes pa bodo udeleženci lahko poskusili izdelke z domačim kamutovim kruhom.
V drugem delu se bomo pogovarjali o ČAJIH. Spoznali bomo katere okoliške rastline lahko posušimo za čaje. Predstavljene posušene zeli bomo skupaj zmešali v čajno mešanico proti prehladu, ki si jo bodo udeleženci naložili v večjo filter vrečko za čaj za domov.
Zaradi omejitve števila mest, vas prosimo, da udeležbo sporočite na tel. 031 77 85 86 ali na meil: klementina.bajec@zavodsamarijan.si.
Ob skupnem izpolnjevanju t.i. PCT pogojev se vidimo v živo.
Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija