Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
23°C
7°C
JUTRI
19°C
12°C

Fenomen Bruno Gröning, film 3. del

Organizator: KROG ZA NARAVNO ŽIVLJENJSKO POMOČ e. V.
Vstopnina: Vstop prost
Informacije na: 040 840 976 in www.bruno-groening.org

Dokumentarni film v treh delih

Spomladi 1949 je na tisoče iskalcev ozdravitve drlo v westfalski Herford. Jeseni istega leta je množica tudi do 30000 bolnikov vsak dan oblegala Traberhof v Rosenheimu. Vsi so imeli le en cilj: priti do znanega »Čudodelnega zdravilca« Bruna Gröninga, kot so ga imenovali v takratnem tisku. On je bil njihovo zadnje upanje. Od vojne dotolčeni in od zdravnikov odpisani so imeli ti ljudje le še eno željo: ozdraveti in se osvoboditi stisk in bolečin. Gröning naj bi jim pomagal...in neverjetno se je zgodilo.
Fenomen Bruno Gröning prikazuje dramatične dogodke tistega časa in se podaja po sledeh tega nenavadnega moža. Odprto, objektivno ter z občutkom osvetljuje film posamezne postaje v njegovem življenju in delovanju.

Snemanje tega filma je trajalo devet let. Posnetih je bilo 80 intervjujev s pričami iz časa delovanja Bruna Gröninga, določeni deli filma so igrani in posnetih je bilo veliko dokumentov. Rezultat tega je monumentalen kino-film, zgodovinski dokument o človeku,ki je najbolj zaznamoval tisto obdobje.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi