Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
9°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C

Eroika Aromatika in slovesnost ob kulturnem prazniku

3141
Vabljeni na slovesnost ob kulturnem prazniku. Slavnostna govornica bo Pavla Jarc, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica in predsednica Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije.

Slovesnost ob kulturnem prazniku bo tokrat bogatila mlada, pop operna skupina Eroika Aromatika. Zgodba Eroika ima namreč novo poglavje, spogledovanje klasike s sproščenim popom, aromatično začinjeno je v pričakovanju lepega.

Eroiko Aromatiko oblikujejo:
  • Miha Zabret, zdravnik, ki s petjem lajša bolečine in lepša dneve pacientom. Njegova specializacija je kirurško in nekirurško zdravljenje vsega med čelom in spodnjim delom vratu. Ta del pa je tudi sicer njegov adut, saj se je težko odločil med zdravniškim in pevskim poklicem, vztrajal je na obeh polih in poleg medicinske fakultete končal tudi večletno izobraževanje solopetja pri priznanih profesorjih doma in v tujini.
  • Mihael Strniša, profesor glasbe, ki s petjem in harmoniko pričara nasmeh in vabi na ples. Profesor solopetja znanje prenaša na mladi rod in veliko potuje, saj nastopa doma in v tujini ter je prejemnik številnih mednarodnih nagrad. Družbo mu dela harmonika, njegova druga strast, zato ob solopetju v tujini študira tudi harmoniko. Šarm solopetja in tanga, podajanje nežnih čustev in ognjevite strasti je njegova posebnost.
  • Gašper Banovec, solopevec, ki s petjem v filharmoniji, operi ali komornem zboru polepša dan in začini večer. Redni član Zbora slovenske filharmonije kot solist nastopa tudi v operi, za srce in dušo pa si privošči še petje v komornem zboru, deluje kot korepetitor. Pel je tudi v vokalni skupini, prepotoval ves svet in bil uspešen na mnogih mednarodnih tekmovanjih. Višina je njegova dodana vrednost, na posluh in pogled.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij