Logo MojaObčina.si

Rogašovci

DANES
22°C
7°C
JUTRI
22°C
6°C

Vlada dovoljeno število zbiranja ljudi znižala na 10

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela sklep, da se bo vročanje odločb o karanteni na mejnih prehodih s Hrvaško Gruškovje, Metlika, Jelšane ter z Madžarsko Pince in na letališču Jožeta Pučnika odslej izvajalo le med 6. in 22. uro, je poudaril Tomaž Pečjak. Neprekinjeno vročanje odločb, 24 ur na dan, pa se še naprej izvaja na mejnem prehodu Obrežje. Pri prehajanju meje na drugih mejnih prehodih z Avstrijo in Italijo, bo odločba izdana z zbiranjem podatkov za Ministrstvo za zdravje, ki potem izda odločbo. Takih odločb je bilo v zadnjih dneh 5%, na mejnih prehodih pa je bilo vročenih 95% vseh. Vsi mejni prehodi še naprej delujejo tako, kot so delovali doslej.

 

Vlada je tudi dodatno specificirala dokazila za vstop v Slovenijo iz Hrvaške, kot so lastništvo nepremičnine, račun za nastanitev, plačana turistična taksa.

 

Dovoljeno število zbiranja oseb je vlada danes znižala na 10. Izjemoma je dovoljeno tudi zbiranje do števila 50, a mora imeti organizator dogodka narejen seznam s kontaktnimi podatki udeležencev, ki ga mora hraniti mesec dni. Tovrstni dogodki so zasebne zabave,  poroke, družinski pikniki in podobni primeri. Za športne in kulturne dogodke ostaja v veljavi odlok o zbiranju do 500 oseb.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi