Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Otvoritev nove gospodinjske učilnice

Letošnje šolsko leto smo na šoli začeli s prav posebno pridobitvijo – po dvajsetih letih smo dobili novo, sodobno opremljeno gospodinjsko učilnico. Velike zasluge zato ima podjetje BSH Hišni aparati d. o. o. Nazarje, ki nam je velikodušno podarilo vse velike in male kuhinjske aparate, za kar smo jim tako učenci kot učitelji neizmerno hvaležni. S pomočjo finančnih sredstev občine Rečica ob Savinji in Našega šolskega sklada smo učilnico opremili z novim pohištvom, kuhinjskimi pripomočki in projektorjem.

Majhna nekdanja učilnica je kar sama klicala po zamenjavi, saj so bili aparati v njej dotrajani, v tesnem prostoru pa so bili učenci med delom drug drugemu v napoto. Kljub nekoliko slabšim pogojem za delo so v preteklih 7 šolskih letih na več kuharskih tekmovanjih Kuhna pa to in Zlata kuhalnica skupno osvojili 8 srebrnih in 2 zlati priznanji.
Učilnica ne bo le izboljšala pouka gospodinjstva, pač pa bo še več v uporabi pri izbirnih predmetih Sodobna priprava hrane in Načini prehranjevanja. Zanimanje zanju je veliko, saj ju letos obiskuje skoraj tretjina učencev tretje triade.

Na uradni otvoritvi v četrtek, 19. 10., so učenci povabljenim gostom najprej pripravili kratek kulturni program. Devetošolke so nastop popestrile s pesmijo ob spremljavi klavirja, sedmošolca Jon in Luka pa sta v skeču prikazala, kako se ne sme delati jabolčnega zavitka. V nadaljevanju so učenci postregli s prigrizki, ki so jih pripravili sami – piškoti in čokoladnimi ladjicami, ki so jih pri gospodinjstvu pripravili učenci 6. razreda, slanim pecivom, ki so ga devetošolci spekli pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja, ter domačim sirom, ki ga je prijazno podarila Betka Kolenc. Med prireditvijo so pripravili in postregli tudi meni, s katerim so devetošolke na letošnjem tekmovanju za Zlato kuhalnico osvojile srebrno priznanje. Z estetsko postreženimi ravioli z mesno-zeliščnim nadevom ter dvobarvnim napitkom iz šipkovega čaja in borovnic so učenci navdušili in nakazali, da se med njimi prav mogoče skriva kateri izmed bodočih kuharskih mojstrov ali mojstric.

Zdaj, ko je učilnica tudi uradno odprta, bo iz nje še pogosteje dišalo po sveže pripravljenih obrokih.

Katja Atelšek

(vir: osrecica.si)

Oglejte si tudi