Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Kljub zadostni količini vode poziv k varčevanju

Uporabnike pitne vode na vseh javnih vodovodnih sistemih v upravljanju JPK Mozirje obveščajo, da se preklicuje ukrep varčevanja s pitno vodo, objavljen 19.08.2022.

Narava nas vse skozi uči in opozarja… Ne glede na preklic varčevanja apelirajo na vse uporabnike k odgovorni uporabi pitne vode. Je že res, da je voda sicer obnovljiv, a je hkrati tudi zelo krhek vir. Upajo, da je bilo to sušno leto za vse uporabnike zadostna šola, da le-te ni v izobilju in v neomejenih količinah. Naloga vseh je, da na  vodo v naravi pazimo in jo s svojimi premišljenimi dejanji poskušamo prihraniti in ohraniti v čim boljši kakovosti, že za nas same kakor tudi za naslednje rodove.

Dejstva, ki naj nam dajo misliti:

Voda prekriva 71 % zemeljskega površja, ostalih 29% pa predstavlja kopno. Kar 97,5%  vse vode na Zemlji je slane, od preostalih 2,5% sladke vode pa je 70% zamrznjene v polarnih ledenih prostranstvih. Preostalih 30% sladke vode pa je prisotne v obliki rek, jezer, vlage v zemlji in podtalnice. Manj kot en odstotek vse sladke vode na svetu pa je na voljo človeštvu za uporabo. Zato spoštujmo vodo in jo ohranjajmo kot poseben zaklad. S svojim ravnanjem bodimo zgled najmlajšim, ker le ozaveščeni lahko vzajemno zavarujemo zaklad, ki nam ga je dala narava – čisto vodo.

V JP Komunala se zahvaljujejo za potrpežljivost in razumevanje v obdobju varčevalnih ukrepov. Dodajajo še velik hvala, vsakomur, ki »misli zeleno« in jih spremlja na poti k odgovorni ter trajnostno naravnani družbi.

Oglejte si tudi