Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Praznični december v Žalcu

Praznično dogajanje se je s prižigom lučk pričelo tudi v Žalcu. Skozi celoten veseli december se bodo v Žalcu zvrstile številne praznične prireditve.

Lučke sta prižgala župan Občine Žalec Janko Kos in predsednik Mestne skupnosti Žalec Roman Virant

Na Šlandrovem trgu v Žalcu so v četrtek, 6.decembra, prižgali praznično mestno razsvetljavo in uradno odprli praznično dogajanje v Žalcu.

Številne prireditve za veselo praznično vzdušje, ki bodo potekale ves december, so v Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec združili pod naslov Praznični december v Žalcu. Glavno prizorišče bo Šlandrov trg, praznično dogajanje pa se bo odvijalo tudi v Domu II. slovenskega tabora Žalec in v Dvorcu Novo Celje.

Še pred prižigom prazničnih lučk so odprli tudi drsališče na Šlandrovem trgu. Za brezplačno drsanje bo odprto ovse do 24. februarja 2019, in sicer od ponedeljka do petka od 15. do 20. ure, ob sobotah od 10. do 12. in od  14. do 21., ob nedeljah pa uro manj, do 20.00.  V prazničnem decembru ob petkih in sobotah do 22. ure.

Možna bo izposoja drsalk po simbolični ceni 2 evra., 14. in 21. decembra bodo lahko drsalci zaplesali ob disco glasbi. Dvakrat tedensko bo potekala brezplačna šola drsanja in hokeja.

Otroci so bili na otvoritvi deležni plesno-igrane predstave Norček in december ter prihoda Miklavža s spremstvom. Oboje je potekalo v izvedbi Kulturno turističnega društva Levec. Miklavž je številne najmlajše obdaril, za še bolj razigrano vzdušje pa je poskrbela plesna animatorka Mojca Robič.
Celotni program si lahko ogledate na spletni strani www.zkst-zalec.si.

 

Oglejte si tudi